Uwaga na syrop glukozowo-fruktozowy, czyli dlaczego szczury tracą pamięć? – prof. dr hab. Ewa Solarska

Czy lubisz rtęć? Chcesz mieć nadwagę? Problemy z krążeniem, pamięcią? Nie słuchaj więc tego wywiadu!
Zainteresowaną większość zapraszamy do cyklicznego programu Radia Lublin “Na zdrowie”. Gościem jest prof. dr hab. Ewa Solarska z Pracowni Żywności Ekologicznej Pochodzenia Roślinnego, która skutecznie przekonuje do rezygnacji z pewnego składnika żywności.

Dostępny w wielu produktach spożywczych. Syrop glukozowo-fruktozowy. Zamiennik cukru. Odpowiada za większość chorób cywilizacyjnych takich jak: otyłość, cukrzyca, nadciśnienie. Warto jest być świadomym konsumentem i czytać etykiety!

donughty pokryte kolorowym lukremzdjęcie: pexels

radio.lublin.pl, Audycja "Na zdrowie" z dn. 6.11.2024 r.
Zobacz