Faculty of Agriculture and Technology, University of South Bohemia in České Budějovice, zaprasza studentów Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie na krótkoterminową mobilność.

Temat kursu: Summer School of Food Production.

Dla kogo: studenci kierunków związanych z produkcją i przetwórstwem żywności, dietetyką, żywieniem człowieka.

Program będzie obejmował:
-sesja onlie – wprowadzenie do tematyki produkcji żywności;
-produkcja lokalnej żywności – mleko, pieczywo, piwo;
-degustacja wykonanych przez siebie produktów;
-mikrobrowar wydziałowy oraz wizyta w browarze Budweiser Budvar.
Liczba punków ECTS: 3

Kiedy:
28/05/2025 – komponent wirtualny (spotkania online)
16/06/2025-20/06/2025 – fizyczna mobilność w Czechach
Obecność na obu rodzajach komponentu jest obowiązkowa!

Rekrutacja:
do 21 marca 2025 (piątek) do godziny 14.00.
Komplet wymaganych dokumentów należy dostarczyć do Biura Mobilności Akademickiej – budynek Biblioteki Głównej UP w Lublinie, pokój 309, piętro III.
Wzory dokumnetów dostępne po kliknięciu w następujący link – TUTAJ

Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, UP w Lublinie zastrzega sobie możliwość przeprowadzenia selekcji kandydatów. O zakwalifikowaniu będzie decydowała zgodność kierunku studiów z tematyką kursu, a także wyniki w nauce i znajomość języka angielskiego. Lista zakwalifikowanych studentów zostanie wysłana do University of South Bohemia in České Budějovice. Zaakceptowani kandydaci zostaną poinformowani o tym fakcie mailowo. Złożenie kompletu dokumentów rekrutacyjnych nie jest jednoznaczne z zakwalifikowaniem na wyjazd.

Dofinansowanie: każdy zakwalifikowany uczestnik otrzyma grant ze środków programu Erasmus+ na okres trwania fizycznej mobilności w Czechach. Stypendium wyniesie około 550 EURO na cały pobyt za granicą.

Więcej szczegółów na temat programu wydarzenia, dostępne do pobrania poniżej:

ulotka informacyjna
Zobacz