31 maja 2023 r. odbyły się pierwsze Targi Staży i Pracy Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. W wydarzeniu uczestniczyli studenci Wydziału, w szczególności studiów drugiego stopnia kierunków technologia żywności i żywienie człowieka, biotechnologia oraz dietetyka. Targi były okazją do nawiązania przez studentów kontaktu z potencjalnymi pracodawcami oraz budowania przez to swojej kariery zawodowej.
Targi Staży i Pracy otworzył uroczyście Dziekan Wydziału prof. dr hab. Waldemar Gustaw, a w krótkim przemówieniu podkreślił znaczenie tego wydarzenia dla przyszłych absolwentów.
Podczas targów swoje oferty staży i pracy prezentowały studentom następujące przedsiębiorstwa:
Oprócz dostępnych stoisk, studenci mieli możliwość wysłuchania prezentacji wygłoszonych przez prezesów i dyrektorów następujących firm:
Cieszymy się, że studenci licznie uczestniczyli w targach i z zainteresowaniem śledzili oferty staży i pracy.
31 maja 2023 roku odbyło się również drugie spotkanie Rady Ekspertów i Interesariuszy Zewnętrznych Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii UP w Lublinie. Po raz pierwszy uczestniczyli w nim nowi członkowie Rady: Anna Jamborowicz Pelak (Poradnia Dietetyczna Zdrowy Jadłospis) oraz dyrektor Krzysztof Ochal (Kabako Gruppe sp. z O.O.). Do grona Rady Ekspertów
i Interesariuszy Zewnętrznych dołączyła również Fabryka Cukierków „Pszczółka” sp. z o.o.
Nad organizacją i przebiegiem Wydarzenia czuwali członkowie Wydziałowej Komisji ds. Współpracy z Otoczeniem Społeczno-Gospodarczym.
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP