Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii Katedra Biotechnologii, Mikrobiologii i Żywienia Człowieka Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, ul. Skromna 8 20-704 Lublin, tel. 81-462 33 66 e-mail:
Charakterystyka dotycząca zainteresowań naukowych bądź prowadzonych badań
Biofortyfikacja upraw w jod
Biologiczna aktywność ekstraktów roślinnych
Wpływ nanocząstek na mikroorganizmy
Publikacje
Chemical composition, antioxidant and antimicrobial activity of raspberry, blackberry and raspberry-blackberry hybrid leaf buds. Anna Krzepiłko, Roman Prażak, Agata Święciło. Molecules (Basel,Online) 2021 Vol. 26 Issue 2 Article number 327, il. bibliogr. sum. DOI: 10.3390/molecules26020327
Oddziaływanie ekstraktów roślinnych na drobnoustroje. Anna Krzepiłko, Monika Kordowska-Wiater, Bożena Sosnowska, Monika Pytka. Lublin 2020, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, 112 s, il. bibliogr. DOI: 10.24326/mon.2020.4