Studenckie koła naukowe tworzą innowacje

W ramach IV edycji programu „Studenckie koła naukowe tworzą innowacje” została podpisana umowa na realizację projektu o numerze rejestracyjnym SKN/SP/601647/2024 pt. „Poznaj i polub to co jesz”. Wykonawcami projektu są studenci Koła Naukowego Dietetyków.

Przedmiotem programu jest wsparcie studenckich kół naukowych działających w ramach uczelni w:

  1. prowadzeniu badań naukowych lub prac rozwojowych, w szczególności mających na celu tworzenie lub modernizację technologii, lub rozwiązań technicznych, i w promocji ich wyników,
  2. transferze wyników prowadzonych badań naukowych lub prac rozwojowych do sfery gospodarczej,
  3. nabywaniu przez członków tych kół kompetencji miękkich potrzebnych do prowadzenia badań naukowych lub prac rozwojowych i promocji ich wyników, w szczególności w zakresie komercjalizacji tych wyników oraz związanego z nimi know-how, pracy w zespole i wystąpień publicznych,
  4. zakupie certyfikatów i licencji niezbędnych w procesie komercjalizacji wyników badań naukowych lub prac rozwojowych oraz know-how związanego z tymi wynikami.
 
Źródło: https://www.gov.pl/web/nauka/program-studenckie-kola-naukowe-tworza-innowacje

Opiekę merytoryczną nad działaniami SKN pełni dr hab. Małgorzata Kostecka, prof. uczelni z Katedry Chemii Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii. Na realizację projektu Minister Nauki przyznał środki finansowe w wysokości 41 800 zł. Czas realizacji projektu wynosi 12 miesięcy.

Wsparcie w realizacji projektu sprawuje Biuro Organizacji i Toku Studiów.

logotyp studenckie koła naukowe tworzą Gratulujemy studentom i opiekunowi SKN oraz życzymy dalszych sukcesów.