Badania dr hab. E. Czernyszewicz, prof. Uczelni zacytowane w raporcie na temat kultury bezpieczeństwa żywności przez amerykańską agencję rządową Food and Drug Administration (FDA).

W 2019 roku w czasopiśmie British Food Journal 121(10): 2365-2378 ukazała się publikacja The assessment of food safety culture in small franchise restaurant in Poland autorstwa dr hab. Eugenii Czernyszewicz prof. Uczelni z Katedry Zarządzania i Marketingu (Wydział Agrobioinżynierii) Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie napisana wspólnie z prof. Małgorzatą  Z. Wiśniewską z Uniwersytetu Gdańskiego i mgr Anną Kałużą absolwentką Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego.

Opracowanie zostało zacytowane przez amerykańską agencję rządową Food and Drug Administration (FDA) – pozycja nr 36, w raporcie Food Safety Culture Systematic Literature Review. Raport jest dostępny na stronie Food and Drug Administration oraz poniżej.


Gratulujemy serdecznie!

Food and Drug Administration (FDA)
Zobacz