Badania dr hab. E. Czernyszewicz, prof. Uczelni zacytowane w raporcie na temat kultury bezpieczeństwa żywności przez amerykańską agencję rządową Food and Drug Administration (FDA).
W 2019 roku w czasopiśmie British Food Journal 121(10): 2365-2378 ukazała się publikacja The assessment of food safety culture in small franchise restaurant in Poland autorstwa dr hab. Eugenii Czernyszewicz prof. Uczelni z Katedry Zarządzania i Marketingu (Wydział Agrobioinżynierii) Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie napisana wspólnie z prof. Małgorzatą Z. Wiśniewską z Uniwersytetu Gdańskiego i mgr Anną Kałużą absolwentką Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego.
Opracowanie zostało zacytowane przez amerykańską agencję rządową Food and Drug Administration (FDA) – pozycja nr 36, w raporcie Food Safety Culture Systematic Literature Review. Raport jest dostępny na stronie Food and Drug Administration oraz poniżej.
Gratulujemy serdecznie!
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP