Przetwórstwo rolno-spożywcze w gospodarstwie rolnym – bezpłatne studia podyplomowe

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, działając w konsorcjum z Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu, ogłasza nabór na bezpłatne studia podyplomowe pt. “Przetwórstwo rolno-spożywcze w gospodarstwie rolnym”.

Ramowy program studiów podyplomowych obejmuje 247 godzin dydaktycznych. W tym 97 godzin wykładów i 140 godzin zajęć praktycznych – ćwiczeń, 10 godz. seminaryjnych oraz 5 godz. na egzamin i obronę pracy końcowej.

Uczestnikami studiów podyplomowych mogą być wyłącznie osoby zatrudnione w podmiotach doradztwa rolniczego mających siedzibę na terenie makroregionu składającego się z województw: łódzkiego, mazowieckiego i lubelskiego, zajmujące się zawodowo doradzaniem rolnikom i właścicielom lasów, zwani dalej doradcami, zatrudnione w podmiotach publicznych, prywatnych lub prowadzące działalność w zakresie doradztwa rolniczego w ramach samozatrudnienia.

Zajęcia organizowane są w ramach poddziałania 2.3. „Wsparcie dla szkolenia doradców” w ramach działania „Usługi doradcze, usługi z zakresu zarządzania gospodarstwem i usługi z zakresu zastępstw” objętego PROW 2014-2020.

Więcej informacji oraz szczegółowy program studiów


logotypy

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”
Studia Podyplomowe współfinansowane przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich (EFRROW) w ramach poddziałania 2.3 „Wsparcie dla szkolenia doradców” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.