Finisz projektu “Rzemieślnicza produkcja żywności i kosmetyków w oparciu o naukę i praktykę – II edycja”

Sukcesem zakończył się projekt “Rzemieślnicza  produkcja żywności i kosmetyków w oparciu o naukę i praktykę – II edycja” złożony przez dr inż. Monikę Michalak-Majewską, w kolejnej edycji konkursu “Społeczna odpowiedzialność nauki”. Przedsięwzięcie miało zakres długofalowy: od października 2024 r. do końca lipca 2025 r. odbywały się wykłady i warsztaty dla osób z branż rzemieślniczych – żywnościowej i kosmetycznej. Zajęcia obejmowały każdy aspekt: od wiedzy praktycznej po marketing gotowego produktu, prowadzili je naukowcy z Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii oraz eksperci z zewnątrz. Wydarzenie objął Patronatem Honorowym Rektor Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie prof. dr hab. Krzysztof Kowalczyk. 

dr inż. Monika Michalak-Majewska w towarzystwie uczestniczek warsztatów

mężczyzna w ciemnej koszuli tworzy kosmetyki po prawej kobieta w czerni robi notatki

Dr inż. Monika Michalak-Majewska (ciemne włosy, biały żakiet, granatowe dżinsy), wręcza powinszowanie uczestniczce warsztatów (jasne włosy. kremowa sukienka)

zdjęcia: organizatorzy