W najnowszym wydaniu cyklu „Jedzenie ma znaczenie” emitowanego w ramach „Pytania na Śniadanie” kluczową rolę odegrał prof. dr hab. Bartosz Sołowiej, prorektor ds. nauki i współpracy z zagranicą. To właśnie z jego eksperckim komentarzem prowadzący przyglądali się roli białka w diecie.

Wspólnie analizowali popularność produktów wysokobiałkowych, takich jak jogurty proteinowe, batony czy koktajle. Jednym z głównych tematów rozmowy jest rola odżywek białkowych w codziennym żywieniu.
W programie pojawiają się praktyczne wskazówki dotyczące wyboru białka:
Takie rozmowy pokazują, jak w prosty sposób można wykorzystać wyniki badań w codziennych wyborach żywieniowych — bez zbędnych komplikacji, za to z realną korzyścią dla zdrowia
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP