17 lipca o godzinie 15.55 na antenie TVP Nauka odbędzie się premiera nowego odcinka programu „Jedzenie ma znaczenie”, w którym udział wzięli pracownicy Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.
Tym razem dowiemy się więcej na temat całego procesu fermentacji.
W odcinku wystąpią: prof. dr hab. inż. Bartosz Sołowiej oraz doktorant wdrożeniowy mgr inż. Maciej Bartoń oraz szef kuchni Grzegorz Łapanowski.
Kolejny odcinek z tego cyklu 24 lipca o godzinie 15.55.
Program jest źródłem wiedzy dla wszystkich, którzy chcą kształtować swoje nawyki żywieniowe, dbać o zdrowie własne i swoich bliskich. To dobra okazja, aby poszerzyć swoją wiedzę w zakresie odpowiedzialnego żywienia. Widzowie poznają tajniki produkcji żywności oraz otrzymają cenne wskazówki dotyczące przechowywania. Eksperci omawiają i analizują w materiale filmowym żywienie dla różnych grup wiekowych i porównują żywność ekologiczną z konwencjonalną. Dzięki takim wskazówkom widzowie będą mogli łatwiej podjąć świadome decyzje zakupowe.
Odcinki powstały w ramach zadania „Sieć badawcza uczelni przyrodniczych na rzecz rozwoju polskiego sektora mleczarskiego – projekt badawczy” finansowanego przez Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP