Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii kształci nie tylko świetnych dietetyków i kucharzy. Uczą się tu również biotechnologowie, stosujący swoją wiedzę w przemyśle spożywczym, chemicznym, farmaceutycznym, kosmetycznym, ale również w ochronie zdrowia i środowiska. Wydział może pochwalić się nowoczesnym sprzętem i pracowniami.

Oferta dydaktyczna Wydziału obejmuje cztery kierunki studiów: technologię żywności i żywienie człowieka, biotechnologię, dietetykę oraz gastronomię i sztukę kulinarną. Wydział dysponuje wysokokwalifikowaną kadrą naukowców oraz specjalistyczną infrastrukturą badawczą i pracowniami technologicznymi do zajęć praktycznych. Kierunki prowadzone na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii od lat cieszą się dużym zainteresowaniem wśród absolwentów szkół średnich i są wysoko oceniane przez instytucje akredytacyjne, przykładem jest otrzymanie certyfikatu „Studia z Przyszłością” dla kierunku technologia żywności i żywienie człowieka. Absolwenci prowadzonych przez nas kierunków są poszukiwani na rynku pracy przez firmy z branży rolno- spożywczej i biotechnologicznej, zakładach żywienia zbiorowego, specjalistycznych laboratoriach, placówkach naukowych czy poradniach dietetycznych.

prof. dr hab. Waldemar Gustaw, dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii


Oferta Wydziału w II naborze na studia:

Studia stacjonarne I stopnia:
– Biotechnologia
– Gastronomia i sztuka kulinarna
– Technologia żywności i żywienie człowieka

Studia II stopnia:
– Dietetyka
– Technologia żywności i żywienie człowieka

Kontakt
e-mail:
tel. 81 445-68-61 (dostępny w okresie prac komisji)

Grupa rekrutacyjna na Facebooku: Rekrutacja na studia – Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie | Facebook