Wydział Nauk o Żywności i Biotechnolgii realizuje kształcenie oraz badania naukowe w tematyce związanej z żywnością, technologią żywienia oraz biotechnologią.
Wydział oferuje studia na kierunkach:
Gastronomia i Sztuka Kulinarna to kierunek unikatowy, czyli taki, który realizowany jest na Lubelszczyźnie oraz w Polsce Wschodniej wyłącznie na naszym Uniwersytecie! Zajęcia na tym kierunku realizowane są m.in. w nowoczesnej i doskonale wyposażonej Pracowni Gastronomicznej.
Wydział dysponuje aulami wykładowymi wyposażonymi w sprzęt audiowizualny, salami dydaktycznymi i laboratoriami. W nowoczesnych halach półtechniki (technologii zbóż, biotechnologii, technologii mięsa) wyposażonych w aparaturę technologiczną oraz pracowni gastronomicznej prowadzone są ćwiczenia z zakresu technologii kierunkowych i gastronomii.
Studenci mają możliwość rozwijania zainteresowań w kołach naukowych:
oraz organizacjach ogólnouczelnianych m.in. Zespół Pieśni i Tańca „Jawor”, Akademicki Związek Sportowy czy Chór UP w Lublinie.
Montaż: Maciej Niedziółka / DKiWA
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP