Panel z pracodawcami „Rozwój kariery zawodowej w kontekście wyzwań zrównoważonego rozwoju w produkcji żywności”

14 maja 2025 r. w budynku Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii odbył się panel z pracodawcami zorganizowany w ramach projektu „Efektywne kształcenie specjalistów dla branż kluczowych” dofinansowanego ze środków Unii Europejskiej.

 

Celem panelu było zaprezentowanie perspektyw rozwoju kariery zawodowej w sektorze produkcji żywności z uwzględnieniem zasad zrównoważonego rozwoju. Spotkanie naświetliło kluczowe wyzwania stojące przed absolwentami kierunku technologia żywności i żywienie człowieka oraz przekazało praktyczne wskazówki dotyczące edukacji, zdobywania doświadczenia i aktywnego udziału w innowacyjnych inicjatywach w tej dziedzinie.

 

Podczas panelu gościliśmy ekspertów – przedstawicieli otoczenia społeczno-gospodarczego, którzy dzielili się swoją wiedzą i doświadczeniem ze Studentami  i Studentkami pierwszego roku zmodyfikowanego kierunku technologia żywności i żywienie człowieka (pierwszego i drugiego stopnia).

Wśród prelegentów wystąpili:

Agata Bober – Dyrektor Kompas Doskonalenia

Anna Paterek – Prezes Zarządu Matthias Sp. z o.o.

Jarosław Beczek – Dyrektor ULMER S.K.A.

Elżbieta Łuszczyńska – R&D Manager, Dr Gerard Sp. z o.o.

 

Agenda Wydarzenia obejmowała:

  • inspirujące prelekcje ekspertów
  • panel dyskusyjny
  • sesję pytań i odpowiedzi

Serdecznie dziękujemy ekspertom i uczestnikom za inspirujące rozmowy, aktywność, pytania i zaangażowanie.

Dzięki wsparciu z Europejskiego Funduszy Społecznego Plus 29 Studentów/ek pierwszego roku zmodyfikowanego kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka (I i II stopień) nabyło kompetencje oraz cenną dawkę praktycznej wiedzy.

 

#FunduszeUE  #FunduszeEuropejskie