Nowe pozycje elektroniczne w naszej bibliotece

W ramach projektu „Efektywne kształcenie specjalistów dla branż kluczowych” (FERS.01.05-IP.08-0043/23), współfinansowanego z programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego 2021–2027, Biblioteka Główna UPL wzbogaciła swoje zasoby o ponad 80 najnowszych zagranicznych publikacji elektronicznych dla kierunków technologia żywności i żywienie człowieka i ekoenergetyka. 

GRAFIKA

Tematyka nowych tytułów obejmuje m.in.:

  • innowacyjne technologie przetwarzania i konserwowania żywności
  • zastosowanie biotechnologii w branży spożywczej
  • pozyskiwanie bioaktywnych składników z odpadów
  • odnawialne źródła energii – słońce, wiatr, geotermia
  • technologie magazynowania energii i rozwój biopaliw

Publikacje dostępne są w formatach PDF/UA i EPUB 3.0 na platformie EBSCOhost oraz poprzez multiwyszukiwarkę EDS:  Biblioteka Główna UP

Pełne listy tytułów:

https://up.lublin.pl/blog/nowe-e-booki-w-bibliotece-glownej-uniwersytetu-przyrodniczego-w-lublinie/

Całość wybranego ebooka jest dostępna do przeglądania (limit do 100 stron przy pobieraniu).

Korzystanie z ebooków odbywa się zgodnie z Regulaminem Biblioteki UP w Lublinie i jest dostępne dla osób posiadających aktywne konto biblioteczne.

 

GRAFIKA