Nowe e-booki w Bibliotece Głównej Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.

W ramach realizowanego przez Dział Nauki projektu „Efektywne kształcenie specjalistów dla branż kluczowych” (FERS.01.05-IP.08-0043/23), współfinansowanego z programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego 2021–2027, Biblioteka Główna Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie wzbogaciła swoje zasoby o  pakiet ponad osiemdziesięciu najnowszych zagranicznych publikacji elektronicznych dla dwóch kierunków: technologii żywności i żywienia człowieka oraz ekoenergetyki.

Nowe zasoby swoją tematyką obejmują m.in.: innowacyjne technologie przetwarzania i konserwowania żywności, zastosowanie biotechnologii w branży spożywczej, pozyskiwanie bioaktywnych składników z odpadów oraz wpływ żywności na zdrowie człowieka, a także wykorzystanie energii słonecznej, wiatrowej i geotermalnej, technologie magazynowania energii, rozwój biopaliw drugiej generacji, integracja odnawialnych źródeł energii z sieciami energetycznymi i innowacje w zakresie zrównoważonego rozwoju.

Publikacje dostępne są w formatach PDF/UAEPUB 3.0 na platformie EBSCOhost i poprzez multiwyszukiwarkę EDS znajdującą się na stronie Biblioteki Głównej UP.

Lista tytułów dla kierunku technologia żywności i żywienie człowieka
Zobacz
Lista tytułów dla kierunku ekoenergetyka
Zobacz