Nowa strona internetowa projektu „FOOD Quality in Digital Age”

Z przyjemnością informujemy, że uruchomiona została strona internetowa projektu „FOOD Quality in Digital Age”, realizowanego przez dr hab. Bartosza Sołowieja, prof. Uczelni z Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii we współpracy z partnerami z Czech, Serbii, Słowacji i Węgier!

 

W ramach projektu utworzona została sieć instytucji specjalizujących się w zakresie cyfrowej oceny jakości żywności, która umożliwia doktorantom i naukowcom wymianę wiedzy oraz najlepszych praktyk badawczych, a także przyczynia się do wzmocnienia regionalnego ekosystemu innowacji.

 

Konsorcjum projektowe, obejmujące Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Mendel University w Brnie (Czechy), Uniwersytet w Belgradzie (Serbia), Słowacki Uniwersytet Rolniczy w Nitrze oraz Węgierski Uniwersytet Rolnictwa i Nauk Przyrodniczych, zajmuje się wspólnymi badaniami, wymianą wiedzy i umiejętności, a także popularyzacją cyfrowych metod oceny jakości żywności.

 

Już od teraz najświeższe informacje o działaniach realizowanych w ramach projektu znajdą Państwo na stronie: www.digitalfoodquality.com

 

Zachęcamy do regularnego odwiedzania strony projektu!

 

 

 

Projekt jest współfinansowany przez rządy Czech, Węgier, Polski i Słowacji w ramach Grantów Wyszehradzkich z Międzynarodowego Funduszu Wyszehradzkiego. Misją funduszu jest promowanie pomysłów na zrównoważoną współpracę regionalną w Europie Środkowej.