Krótkoterminowa mobilność dla studentów II stopnia i doktorantów do University of Porto w Portugalii
University of Porto (the Faculty of Nutrition and Food Sciences) we współpracy z Ghent University (Belgia) and University of Vigo (Hiszpania), zaprasza studentów II stopnia i doktorantów Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie na krótkoterminową mobilność w ramach programu Erasmus+ (Blended Intensive Programme).
Tematyka kursu – “RADIANT – Tradition in Culinary Innovation”
Kurs składa się z dwóch komponentów, które odbędą się w następujących terminach:
komponent wirtualny (on-line) – 18.09.2023 – 29.09.2023
komponent fizyczny: 09.10.2023 –13.10.2023, miejsce: University of Porto – FCNAUP at the Faculty of Nutrition and Food Sciences
Zakwaterowanie: jedno, dwu i trzyosobowe pokoje w hostelu, koszt od 25 EUR do 100 EUR za pokój, za nocleg zależnie od typu pokoju. Każdy uczestnik dokonuje rezerwacji indywidualnie po uzyskaniu potwierdzenia zakwalifikowania się na BIP ze strony uczelni zapraszającej. Śniadanie wliczone jest w cenę.
Finasowanie: program Erasmus+ 70 EUR/dzień, tylko na czas fizycznego pobytu w Portugalii (na pokrycie kosztów podróży, zakwaterowania, posiłków).
Możliwość zwiększonego finansowania przy opcji GREEN TRAVEL.
Do kiedy można się zgłosić: do 29 lipca 2023.Ustalona zostanie lista rankingowa według zgodności kierunku studiów/dyscypliny z tematyką BIPu i oceny wyników w nauce. Nominacja zostanie wysłana do University of Porto, które przeprowadzi selekcję kandydatów. Zaakceptowani kandydaci zostaną poinformowani o tym fakcie mailowo.
Więcej informacji w BIP_RADIANT – Tradition in Culinary Innovation Flyer
WAŻNE! Na wyjazd mogą aplikować studenci II stopnia i uczestnicy Szkoły Doktorskiej.
Jeżeli jesteś zainteresowany, zapraszamy do Biura Mobilności Akademickiej UP w Lublinie (Budynek Biblioteki Głównej, p. 309 – III piętro)