Konsumpcja żywności ekologicznej – 22. Międzynarodowa Konferencja Naukowa Globalne Problemy Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, Warszawa/Rogów

W dniach 26–27 czerwca w Warszawie i Rogowie odbyła się 22. Międzynarodowa Konferencja Naukowa Globalne Problemy Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, zorganizowana przez Katedrę Ekonomii Międzynarodowej i Agrobiznesu Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (SGGW).

 

Podczas konferencji dr Gyöngyi Györéné Kis zaprezentowała wyniki naszych najnowszych badań dotyczących trendów w handlu detalicznym żywnością ekologiczną i zachowań konsumenckich na Węgrzech (prezentacja pt. Zachowania zakupowe na węgierskim rynku żywności ekologicznej). Dr hab. inż. Małgorzata Agnieszka Jarossová, prof. uczelni, wygłosiła prezentację pt. Badanie zachowań konsumenckich na rynku żywności ekologicznej na Słowacji: kluczowe aspekty.
Konferencja stworzyła możliwość podjęcia i przedyskutowania aktualnych problemów oraz przedstawienia propozycji rozwiązań w obszarze badań.

logo Visegrad Fund

 

 

 

Projekt jest współfinansowany przez rządy Czech, Węgier, Słowacji i Polski w ramach Grantów Wyszehradzkich z Międzynarodowego Funduszu Wyszehradzkiego. Misją Funduszu jest promowanie pomysłów na zrównoważoną współpracę regionalną w Europie Środkowej.