15 listopada 2023 w Lubelskim Centrum Konferencyjnym odbędzie się współorganizowana przez Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie konferencja dotycząca nowych technologii związanych z żywieniem.
Głównym tematem konferencji będzie Smart Food, czyli żywność dostosowana do aktualnych i przyszłych trendów w obszarze zdrowia, żywności i żywienia, zgodnie z oczekiwaniami rynku i konsumentów, w całym cyklu wartości gospodarki obiegu zamkniętego.
Uczestnicy konferencji będą mieli okazję poznać technologie, które są obecnie opracowywane przez podmioty związane z żywieniem i rolnictwem, dowiedzą się gdzie należy szukać wsparcia ekspertów, oraz gdzie można testować i oceniać innowacyjne rozwiązania. Przedstawiony zostanie również szereg partnerów, z którymi można współpracować na płaszczyźnie produkcji zdrowej żywności.
Konferencja będzie transmitowana online oraz tłumaczona symultanicznie na język angielski.
Organizatorami konferencji są Gmina Lublin i Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego, które są zaangażowane we współpracę z otoczeniem społeczno – gospodarczym, między innymi w ramach inicjatywy Klastra Lubelska Medycyna, zrzeszającego ponad 170 podmiotów związanych z szeroko rozumianym obszarem zdrowia.
Współorganizatorzy konferencji : Uniwersytet Przyrodniczy i Uniwersytet Medyczny w Lublinie, oraz partnerzy merytoryczni – uniwersytety i instytuty badawcze będące członkami Klastra.
Więcej informacji oraz formularz rejestracyjny znajdziecie TUTAJ
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP