Koktajle, czyli źródło zdrowia dostępne przez cały rok
Godzina 12.00-13.00 Data warsztatów: 30 marca 2023 r.
Miejsce: Pracownia Gastronomiczna, ul. Skromna
Prowadzący: mgr inż. Patryk Siczek, dr inż. Monika Michalak-Majewska
Max. 15 osób
[ FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY ]
Podczas warsztatów Uczestnicy dowiedzą się jak komponować sezonowe owoce i warzywa, aby przygotować koktajle, które dodadzą energii, poprawią nastrój, a na dodatek będą cieszyć oko. Samodzielnie przygotują różne rodzaje koktajli wg receptur i pod nadzorem prowadzącego. Koktajle stanowią doskonałą bazę do skomponowania posiłku, dzięki któremu dostarczymy do organizmu mnóstwo witamin i innych składników dających zastrzyk energii. Wraz ze zbliżającą się wiosną będzie cieplej, słoneczniej, a dni będą coraz dłuższe, właśnie dlatego nasze posiłki powinny być odżywcze, smaczne i kolorowe. Wstęp teoretyczny oraz zajęcia interaktywne będą doskonałą okazją do nabycia umiejętności w zakresie komponowania atrakcyjnych i zdrowych zamienników napojów czy innych przekąsek.