II edycja “Dietetyki dla wszystkich”

Dzień promocji wiedzy dietetycznej pod nazwą “Dietetyka dla wszystkich” odbył się po raz drugi na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii. Wydarzenie zorganizowane przez studentów I roku dietetyki II stopnia pod opieką merytoryczną doktor Agnieszki Malik miało na celu podzielenie się wiedzą z zakresu dietetyki z całą społecznością akademicką.

Studenci podczas wydarzenia Dietetyka dla wszystkich Dzień promocji wiedzy dietetycznej rozpoczął przemówieniem dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii prof. dr hab. Waldemar Gustaw. Głos zabrali również: JM rektor prof. dr hab. Krzysztof Kowalczyk, który po raz kolejny objął wydarzenie swoim patronatem, prorektor ds. studenckich i dydaktyki dr hab. Urszula Kosior-Korzecka, prof. uczelni, prodziekan Wydziału Nauk o Żywności dr hab. Magdalena Polak-Berecka, prof. uczelni oraz organizator i opiekun merytoryczny wydarzenia dr inż. Agnieszka Malik.

studenci oraz władze podczas eventu Dietetyka dla wszystkichPrzedsięwzięcie składało się z kilku paneli:
– Panel wykładowy „Smakowite rozmowy – dietetycy na tropie zdrowia składał się z 5 wykładów, których tematykę w tym roku wybrano po konsultacjach i głosowaniu w mediach społecznościowych
– Panel analizy składu ciała i porad żywieniowych
– Panel aktywności fizycznej z zawodami
– Panel konsultacji psychologicznych z mgr Natalią Banaszek 
– Panel konkursów i quizów

Warsztaty praktyczne:
– Panel analiz chemicznych – Słodkie tajemnice węglowodanów
– Panel organoleptyczny – Smakowe odkrycia, Zdrowsze lepsze
– Panel gastronomiczny – gdzie przygotujemy zdrowe śniadania, obiady i lunche

rzutnik oraz dekoracje w trakcie dnia Dietetyka dla wszystkichNa zakończenie odbyło się losowanie i wręczanie nagród. Gratulujemy laureatom!

Zdjęcia: mgr Oliwia Gut / DRiP

Informacje w Mediach:

lublin.tvp.pl, "Panorama Lubelska" z dn. 23.04.2024 r.
Zobacz