W minioną sobotę, 14.12.2024 r. delegacja Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie wzięła udział w EKoGali – Targach Żywności Ekologicznej, które odbyły się w G2A Arena w Jasionce k. Rzeszowa.

Naszą uczelnię reprezentowali: Prorektor ds. Nauki i Współpracy z Zagranicą prof. dr hab. Bartosz Sołowiej, dr hab. inż. Maciej Nastaj, dr inż. Jagoda Szafrańska, mgr inż. Anna Krajewska, mgr inż. Robert Waraczewski, a także przedstawicielki Działu Rekrutacji i Promocji – mgr inż. Weronika Kowalska oraz mgr Katarzyna Krzaczkowska.

Podczas wydarzenia, uczestnicy mogli zapoznać się z ofertą edukacyjną Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, a także dowiedzieć się więcej na temat badań i osiągnięć w dziedzinie nauk przyrodniczych oraz technologii żywności, m.in. w ramach międzynarodowego projektu „FOOD Quality in Digital Age” finansowanego przez Fundusz Wyszehradzki.

Stoisko naszej uczelni cieszyło się dużym zainteresowaniem wśród odwiedzających – zarówno młodzieży planującej studia, jak i osób zainteresowanych innowacjami w zakresie żywności ekologicznej. Prorektor ds. Nauki i Współpracy z Zagranicą prof. dr hab. Bartosz Sołowiej – Koordynator projektu „FOOD Quality in Digital Age” – opowiedział o działaniach i efektach tej inicjatywy podczas krótkiej prezentacji.

Dziękujemy wszystkim, którzy odwiedzili nasze stoisko. Gratulujemy organizatorom wydarzenia i cieszymy się, że mogliśmy być częścią tak ważnej inicjatywy wspierającej rozwój żywności ekologicznej w Polsce.

fot. Katarzyna Krzaczkowska/DRiP