Zachęcamy do obejrzenia nowego odcinka serii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie: “Eko-Vege-Fit-Animals”.
Prowadzącym był prof. dr hab. Dariusz Stasiak – kierownik Katedry Technologii Żywności Pochodzenia Zwierzęcego Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii.
Temat programu: “Produkty mięsne ze zredukowanym dodatkiem azotanów”.
Czego można się dowiedzieć?: Poruszane są kwestie związane z azotanami (które używane są do “utrwalania” mięsa) oraz mówi dlaczego konsumenci (w szczególności dzieci) powinni ich unikać w nadmiarze.
Prof. Dariusz Stasiak radzi także jak ograniczyć spożycie szkodliwych azotanów, nie rezygnując przy tym ze spożywania mięsa, oraz jak zdrowo i smacznie przygotować produkty mięsne w domu.
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP