Oferta praktyk 2020 studenci Turystyki i kierunków ogólnie Gastronomicznych
Islandia – kraina ognia i lodu, to samo w sobie brzmi jak wybuchowa mieszanka. A co jeśli szefem kuchni w hotelu na Islandii jest Marokańczyk?
Właściciele Hotelu Siglunes [WWW] i szef kuchni potrzebują pomocy przy obsłudze swoich gości. To doskonała okazja by studenci Turystyki i Rekreacji lub Gastronomii i Sztuki Kulinarnej; Dietetyki; Technologii Żywności i Żywienia Człowieka spędzili wakacje razem z programem Erasmus+, by w praktyce wykorzystać wiedzę, jaką zdobyli podczas roku akademickiego.
Plusy:
- Hotel znajduje się w przewodniku Michelin
- Szef kuchni jest specjalistą od marokańskich smaków i przypraw od ponad 100lat! (nie, nie żyje wiecznie, handel przyprawami to tradycja rodzinna)
- Darmowe zakwaterowanie i wyżywienie
- Dodatkowe kieszonkowe od właścicieli hotelu (ok. 500euro)
- Marokańska filozofia na wyciągnięcie ręki
- Fiordy i magia Islandii
Minus:
- Trzeba zrobić pierwszy krok – zgłosić się do biura Erasmus i wypełnić dokumenty
Sam widzisz, że bilans wychodzi zdecydowanie na plus! A do tego wszystkiego jeszcze dofinansowanie z programu ERASMUS+
Rekrutacja na praktyki lato 2020 trwa do 31 marca 2020 roku