Warsztaty „Ryby i owoce morza”

Warsztaty prowadził Miguel Ángel González Bravo, szef kuchni, trener i właściciel Bravo chef!, absolwent szkoleń w zakresie kuchni andaluzyjskiej, azjatyckiej oraz finger food. Uczestnikami byli Studenci studiów stacjonarnych drugiego stopnia kierunku technologia żywności i żywienie człowieka – specjalizacja technologia gastronomiczna. Warsztaty przygotował mgr Piotr Stanikowski.

 

GALERIA ZDJĘĆ ]  

 

 

W menu zaproponowanym przez Hiszpańskiego szefa kuchni znalazły się:

• Vientos de galicia: krewetki, ciasto filo, avocado, chilli, ananas

• Suquet de caballa: makrela, ziemniaki dwukolorowe, warzywa julienne, bulion

• Filet z karpia, sos grzybowy, beza ziemniaczano-dyniowa

 

Miguel Ángel González Bravo instruował Studentów na każdym etapie pracy, udzielał cennych rad i praktycznych wskazówek. Efektem pracy były dania, które zapewniły wysoce pozytywne doznania sensoryczne 😉 Do obejrzenia zdjęć z warsztatów zapraszamy także na Facebooka Pracowni!!!