ogłoszenie o rozpoczęciu rekrutacji do Szkoły Doktorskiej „Produkcja żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych” w roku akademickim 2019/2020
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie ogłasza rozpoczęcie rekrutacji do Szkoły Doktorskiej „Produkcja żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych” prowadzonej w dyscyplinach naukowych: rolnictwo i ogrodnictwo, technologia żywności i żywienia, weterynaria, zootechnika i rybactwo.
Zgodnie z §8 regulaminu „Warunki i tryb rekrutacji do Szkoły Doktorskiej w postępowaniu rekrutacyjnym uwzględnia się:
- średnią ocen ze studiów I i II stopnia lub jednolitych magisterskich (wyliczona zostanie średnia arytmetyczna z ocen uzyskanych ze wszystkich przedmiotów zrealizowanych podczas studiów – liczba uzyskanych punktów odpowiada średniej ocen)
- dotychczasową udokumentowaną aktywność naukową kandydata (0-5 pkt.)
- wynik rozmowy kwalifikacyjnej (0-2pkt.)
- za prezentację tematyki badawczej w języku angielskim kandydat może otrzymać dodatkową punktację (0-2pkt.)
- laureaci diamentowego grantu otrzymują dodatkowo 5 pkt.
Warunkiem dopuszczenia kandydata do postępowania rekrutacyjnego jest złożenie przez niego kompletu dokumentów zgodnie z § 7 regulaminu „Warunki i tryb rekrutacji do Szkoły Doktorskiej „Produkcja żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych” w roku akademickim 2019/2020, oraz w oparciu o wzory dokumentów określone zarządzeniem nr 27/2019 Rektora UP w Lublinie:
- podanie wraz z określeniem swoich zainteresowań naukowo-badawczych (w tym wskazaniem dyscypliny naukowej) UWAGA ! podanie należy kierować do JM Rektora za pośrednictwem Dyrektora Szkoły Doktorskiej
- kwestionariusz osobowy według wzoru <<Kwestionariusz>>
- zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do podjęcia kształcenia w szkole doktorskiej. Skierowanie na badania można odebrać w sekretariacie Szkoły Doktorskiej ul. Akademicka 13 pok. 352. Kandydaci z orzeczoną niepełnosprawnością składają dodatkowo potwierdzoną przez lekarza informację o rodzaju niepełnosprawności oraz orzeczenie wydane przez właściwy zespół do spraw orzekania o niepełnosprawności
- CV.
- trzy aktualne i podpisane fotografie – format 4, 5 cm x 5,5 cm
- odpis dyplomu ukończenia studiów wyższych (wraz z suplementem do dyplomu), potwierdzających uzyskanie tytułu zawodowego magistra lub równorzędnego lub zaświadczenie o ukończeniu studiów
- wykaz ocen uzyskanych ze wszystkich przedmiotów zrealizowanych podczas studiów (w przypadku studiów dwustopniowych odrębnie dla studiów pierwszego i drugiego stopnia) potwierdzony przez dziekana wydziału na którym kandydat uzyskał dyplom
- opis zainteresowań naukowych kandydata w kontekście planowanych badań – opis wstępnej propozycji projektu badawczego – według wzoru <<opis zainteresowań naukowych Kandydata>>
- informacja o aktywności naukowej kandydata, w tym wykaz publikacji, zaangażowanie w pracy studenckich kół naukowych, uzyskane nagrody i wyróżnienia, odbyte staże krajowe i zagraniczne – według wzoru <<informacja o aktywności naukowej Kandydata>>
- wykaz dorobku naukowego kandydata na opiekuna naukowego (w tym informacja o pełnieniu funkcji promotora) o którym mowa w § 11 uchwały nr 52/2018-2019 z dnia 29.03.2019 w sprawie uchwalenia regulaminu Szkoły Doktorskiej wraz ze wstępną akceptacją opiekuna naukowego odnośnie możliwości sprawowania opieki promotora rozprawy doktorskiej realizowanej w danej dyscyplinie i w określonej jednostce organizacyjnej Uniwersytetu – według wzoru <<kwestionariusz Kandydata na opiekuna naukowego>>
- oświadczenie kierownika jednostki organizacyjnej o możliwości wykonania w jednostce organizacyjnej obowiązkowej praktyki zawodowej zgodnie z programem kształcenia–według wzoru <<oświadczenie kierownika jednostki organizacyjnej>>
- dokumenty potwierdzające znajomość języka angielskiego na poziomie B2 (np. certyfikat, suplement do dyplomu) oraz oświadczenie kandydata o znajomości języka angielskiego w stopniu umożliwiającym podjęcie kształcenia w Szkole Doktorskiej „Produkcja żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych” – według wzoru <<oświadczenie Kandydata o znajomości języka>>
- oświadczenie kandydata, że w przypadku przyjęcia do Szkoły Doktorskiej „Produkcja żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych” będzie doktorantem tylko w jednej szkole doktorskiej– według wzoru <<oświadczenie Kandydata – jedna szkoła>>
- oświadczenie kandydata według wzoru określonego w § 4 zarządzenia nr 27/2019 Rektora UP w Lublinie <<oświadczenie Kandydata>>
- pokwitowanie opłaty rekrutacyjnej (kwota 150 zł) wniesionej na nr rachunku bankowego 55 1240 5497 1111 0000 5011 6807 tytuł przelewu „Szkoła Doktorska- rekrutacja 2019”
Termin składania dokumentów: od 5 lipca 2019 r. do 19 lipca 2019 r. do godz. 15.00
05.07.2019 – ogłoszenie na stronie internetowej UP w Lublinie informacji o rozpoczęciu rekrutacji
05-19. 07. 2019 – składanie dokumentów przez kandydatów do szkoły doktorskiej
22.07.2019 – zawiadomienie kandydatów o miejscu i godzinie rozmowy kwalifikacyjnej poprzez ogłoszenie na stronie internetowej UP w Lublinie (podstrona Szkoła Doktorska)
22-23. 07. 2019 – analiza i ocena dorobku kandydatów przez Komisję Rekrutacyjną w oparciu o złożone dokumenty
23.07. 2019 – posiedzenie Komisji Rekrutacyjnej
24-25.07. 2019 – rozmowy kwalifikacyjne
26.07. 2019 – ogłoszenie listy rankingowej kandydatów
29.07. 2019 – ogłoszenie listy przyjętych do Szkoły Doktorskiej
———————————————————————–