Ogłoszenie o rozpoczęciu rekrutacji do Szkoły Doktorskiej „Produkcja żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych” w roku akademickim 2019/2020
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie ogłasza rozpoczęcie rekrutacji do Szkoły Doktorskiej „Produkcja żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych” prowadzonej w dyscyplinach naukowych: rolnictwo i ogrodnictwo, technologia żywności i żywienia, weterynaria, zootechnika i rybactwo.
Zgodnie z §8 regulaminu „Warunki i tryb rekrutacji do Szkoły Doktorskiej w postępowaniu rekrutacyjnym uwzględnia się:
- średnią ocen ze studiów I i II stopnia lub jednolitych magisterskich (wyliczona zostanie średnia arytmetyczna z ocen uzyskanych ze wszystkich przedmiotów zrealizowanych podczas studiów – liczba uzyskanych punktów odpowiada średniej ocen)
- dotychczasową udokumentowaną aktywność naukową kandydata (0-5 pkt.)
- wynik rozmowy kwalifikacyjnej (0-2pkt.)
- za prezentację tematyki badawczej w języku angielskim kandydat może otrzymać dodatkową punktację (0-2pkt.)
- laureaci diamentowego grantu otrzymują dodatkowo 5 pkt.
Termin składania dokumentów: od 5 lipca 2019 r. do 19 lipca 2019 r. do godz. 15.00
wykaz dokumentów, które należy złożyć zamieszczono w zakładce "Rekrutacja"
pobierz ogłoszenie o rekrutacji w formacie PDF
05.07.2019 – ogłoszenie na stronie internetowej UP w Lublinie informacji o rozpoczęciu rekrutacji
05-19. 07. 2019 – składanie dokumentów przez kandydatów do szkoły doktorskiej
22.07.2019 – zawiadomienie kandydatów o miejscu i godzinie rozmowy kwalifikacyjnej poprzez ogłoszenie na stronie internetowej UP w Lublinie (podstrona Szkoła Doktorska)
22-23. 07. 2019 – analiza i ocena dorobku kandydatów przez Komisję Rekrutacyjną w oparciu o złożone dokumenty
23.07. 2019 – posiedzenie Komisji Rekrutacyjnej
24-25.07. 2019 – rozmowy kwalifikacyjne
26.07. 2019 – ogłoszenie listy rankingowej kandydatów
29.07. 2019 – ogłoszenie listy przyjętych do Szkoły Doktorskiej