Warsztaty kulinarne z Sylwią Stachyrą TOP CHEF Polska

W dniu 31 maja 2019 roku w pracowni gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii odbyły się warsztaty kulinarne z Sylwią Stachyrą, zwyciężczynią 7. edycji programu TOP Chef Polska. Gotowała u słynnego Gordona Ramsay’a w Savoy Grill w Londynie. Obecnie pracuje jako Executive Chef Akademii Inspiracji Makro oraz jest właścicielem CookShe by Sylwia Stachyra.

 

  

      

      

W warsztatach brali udział Studenci II oraz III roku kierunku Gastronomia i Sztuka Kulinarna. Tematem przewodnim zajęć był Street food. W trakcie ich trwania wykonano od podstaw: bułkę bao z łososiem w sosie tariyaki i z kurczakiem w sosie orzechowym satay, a także azjatycką sałatkę.

 

  

Fot. dr Wojciech Radzki / Zakład Technologii Owoców, Warzyw i Grzybów  

 

Zapraszamy do obejrzenia wideorelacji:

 

 

 Zdjęcia i montaż: Maciej Niedziółka / DPUiWM