Kawior truskawkowy tylko w Pracowni Gastronomicznej UP w Lublinie! – dr inż. Jarosław Mazurkiewicz, mgr inż. Piotr Stanikowski dla TVP Lublin

Makaron z czekolady i buraka, jadalna ziemia, kawior truskawkowy – takie cuda kuchni molekularnej dla najbardziej wyrafinowanego podniebienia oferuje Pracownia Gastronomiczna Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Na antenie porannego programu "Między Wisłą i Bugiem" dr inż. Jarosław Mazurkiewicz i mgr inż. Piotr Stanikowski  z Katedry Technologii Surowców Pochodzenia Roślinnego zdradzają sekrery nowopowstałego punktu gastronomicznego na mapie Lublina. Z nowocześnie wyposażonej Pracowni korzystają nie tylko studenci kierunków: gastronomia i sztuka kulinarna, dietetyka oraz technologia żywności i żywnienia, ale i smakosze spoza Uczelni. Dodajmy, że puryści smaku i kuchni tradycyjnej także znajdą coś dla siebie.

Zapraszamy. Smacznego!

 

materiał filmowy TVP Lublin: lublin.tvp.pl/26788700/poranek-miedzy-wisla-i-bugiem-program-poranny ( czas od 0:45:06)