O naszym projekcie w ramach “Regionalnej Inicjatywy Doskonałości” w mediach
O projekcie „Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające zachowanie jej bioaktywnych składników ważnych w profilaktyce chorób cywilizacyjnych", dofinansowym w ramach programu „Regionalna Inicjatywa Doskonałości” MNiSW, wspominają m.in.:
- Panorama Lubelska TVP Lublin (29 października 2018, g. 18.30, od min. 00:15:00), która zamieszcza wywiad z kierownikiem projektu dr hab. Joanną Stadnik, prof. UP z Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii
- portal Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego, który wymienia UP w Lublinie jako przykład jednego z czterech najciekawszych projektów wyłonionych do finansowania.
- Centrum Prasowe Polskiej Agencji Prasowej, gdzie również Uniwersytet jest wymieniony wśród dobrych przykładów.
Serdecznie gratulujemy!