Ćwiczenia na kierunku BHP i Ochrona Środowiska
Ćwiczenia na kierunku BHP i Ochrona Środowiska
Studenci II roku kierunku BHP (Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt) w ramach ćwiczeń z przedmiotu Zagrożenia w środowisku pracy, Podstawy bhp, prowadzonego przez Pracownię Zagrożeń Zawodowych i Środowiskowych oraz Ergonomii – Zakład Ergonomii, zwiedzili piekarnię Grela w Mełgwi. Dzięki uprzejmości Właścicieli zapoznali się z nowoczesnymi technologiami produkcji pieczywa. Studenci poznawali zagrożenia występujące w tym środowisku pracy, metody ich ograniczania oraz elementy kształtowania warunków pracy w tym zakładzie. Na koniec był "ciepły" poczęstunek. Taka forma prowadzenia zajęć dydaktycznych w ramach współpracy z przemysłem zyskała uznanie studentów.
Studenci II roku kierunku Ochrona Środowiska (Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt) w ramach ćwiczeń z przedmiotu Higiena Środowiska zwiedzili stację ujęcia wody na Sławinku. Dzięki uprzejmości firmy MPWiK zostali zapoznani m.in.: z etapami uzdatniania wody do spożycia przez ludzi. Zajęcia te prowadzone w ramach współpracy z firmą MPWiK od wielu lat mają wielkie uznanie wśród studentów.