foodscience   Witamy na Wydziale Nauk o Å»ywnoÅ›ci i Biotechnologii!
Menu

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76




Oferta

« wstecz

 
Propozycje dla przemysłu:
 
  • Wykonywanie analiz tekstury produktów.
  • Przeprowadzanie charakterystyki reologicznej produktów (lepkosprężystość, lepkość, charakterystyka pÅ‚ynów nieniutonowskich).
  • Dobór zagÄ™stników i substancji żelujÄ…cych (przemysÅ‚ mleczarski, miÄ™sny i inne).
  • WpÅ‚yw różnych czynników na wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci reologiczne produktów (np. przechowywania, zmian mikrobiologicznych).
  • Ocena wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci funkcjonalnych preparatów biaÅ‚ek i polisacharydów (żelowanie, wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci pianotwórcze, podwyższanie lepkoÅ›ci).
  • Doradztwo w sprawie wykorzystania preparatów biaÅ‚ek serwatkowych do polepszenia wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci funkcjonalnych i odżywczych produktów.
  • Analiza stabilnoÅ›ci chemicznej i fizycznej suplementów diety dla sportowców i osób aktywnych fizycznie.