DZIEKANAT
KANDYDACI
PRACOWNICY
DOKTORANCI
Witamy na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii!
Struktura i pracownicy wydziału
Władze wydziału
Historia wydziału
Strategia rozwoju wydziału
Jakość kształcenia
Warto studiować z nami!
Seminaria
Przewody doktorskie
Postępowania habilitacyjne
Nadanie tytułu profesora
Granty naukowe
Życie Wydziału:
Towarzystwa naukowe
Koła naukowe
Klub absolwenta
Galeria wydziału
Konferencje i wydarzenia
Obrony prac
Oferujemy:
Oferta naukowo-badawcza dla firm
Pracownia gastronomiczna
Poradnia dietetyczna
Oferta dla szkół
Pracownia Gastronomiczna
Poradnia Dietetyczna
Projekt "Dieta bezglutenowa bez przeszkód - jedz zdrowo ..."
Projekt "Eksperymentuj, poznawaj, poszerzaj horyzonty ..."
Pliki cookie witryny UP »
20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76
Szukaj
Strona Uczelni
»
Aktualności
»
Struktura wydziału
»
Katedra Biochemii i Chemii Żywności
»
Badania
Pracownicy
Dydaktyka
Badania
Granty
Oferta
Historia
Badania
« wstecz
Izolowanie i badanie wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci fizjologicznie aktywnych skÅ‚adników żywnoÅ›ci
pochodzenia roślinnego
Optymalizacja procesu otrzymywania roÅ›linnych preparatów i hydrolizatów biaÅ‚kowo-witaminowych
Modyfikowanie wartości odżywczej, aktywności fizjologicznej i bioprzyswajalności
skÅ‚adników żywnoÅ›ci
Opracowanie biochemicznych wyróżników
żywności o kierunkowym oddziaływaniu na organizm człowieka
Proteomika i peptydomika nasion roślin strączkowych
Biodegradowalne i aktywne opakowania żywności
Elicytory jako czynniki indukujące reakcje obronne u roślin

© Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie