foodscience   Witamy na Wydziale Nauk o Å»ywnoÅ›ci i Biotechnologii!
Menu

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76




Badania

« wstecz

  • Izolowanie i badanie wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci fizjologicznie aktywnych skÅ‚adników żywnoÅ›ci pochodzenia roÅ›linnego
  • Optymalizacja procesu otrzymywania roÅ›linnych preparatów i hydrolizatów biaÅ‚kowo-witaminowych
  • Modyfikowanie wartoÅ›ci odżywczej, aktywnoÅ›ci fizjologicznej i bioprzyswajalnoÅ›ci skÅ‚adników żywnoÅ›ci
  • Opracowanie biochemicznych wyróżników żywnoÅ›ci o kierunkowym oddziaÅ‚ywaniu na organizm czÅ‚owieka
  • Proteomika i peptydomika nasion roÅ›lin strÄ…czkowych
  • Biodegradowalne i aktywne opakowania żywnoÅ›ci
  • Elicytory jako czynniki indukujÄ…ce reakcje obronne u roÅ›lin