2020
Próg punktowy to ilość punktów, które uzyskała ostatnia osoba na liście przyjętych na studia w danym roku akademickim. Prezentujemy takie informacje z ostatniego roku, ale bardzo prosimy, by zwrócić uwagę na fakt, że są to dane orientacyjne, które mogą łatwo ulec zmianie w zależności od poziomu wyników maturalnych uzyskanych przez kandydatów na dany kierunek.
1. | AGROBIZNES | 150 |
2. | KRYMINALISTYKA W BIOGOSPODARCE | 130 |
3. | BIOINŻYNIERIA | 161 |
4. | EKONOMIA | 139 |
5. | GOSPODARKA PRZESTRZENNA | 201 |
6. | LEŚNICTWO | 133 |
7. | ROLNICTWO | 142 |
8. | TURYSTYKA I REKREACJA | 126 |
9. | ANALITYKA WETERYNARYJNA | 160 |
10. | WETERYNARIA | st 211/ns 180 |
11. | BEHAWIORYSTYKA ZWIERZĄT | 190 |
12. | BIOLOGIA | 180 |
13. | BIOKOSMETOLOGIA | 122 |
14. | BEZPIECZEŃSTWO I HIGIENA PRACY | 119 |
15. | HIPOLOGIA I JEŹDZIECTWO | 150 |
16. | PIELĘGNACJA ZWIERZĄT I ANIMALOTERAPIA | 116 |
17. | ZOOTECHNIKA | 130 |
18. | ARCHITEKTURA KRAJOBRAZU | 141 |
19. | OCHRONA ŚRODOWISKA | 193 |
20. | SZTUKA OGRODOWA I ARANŻACJE ROŚLINNE | 200 |
21. | ZIELARSTWO I FITOPRODUKTY | 144 |
22. | EKOENERGETYKA | 160 |
23. | GEODEZJA I KARTOGRAFIA | 150 |
24. | TECHNIKA ROLNICZA I AGROTRONIKA | 100 |
25. | INŻYNIERIA ŚRODOWISKA | 138 |
26. | TRANSPORT I LOGISTYKA | 90 |
27. | ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI | 130 |
28. | BIOTECHNOLOGIA | 190 |
29. | DIETETYKA | 114 |
30. | GASTRONOMIA I SZTUKA KULINARNA | 125 |
31. | TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA | 175 |
32. | INFORMATYKA PRZEMYSŁOWA | 128 |
33. | BIOINFORMATYKA W BIOGOSPODARCE | 251 |
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP