Zielarstwo i terapie roślinne – studia I st. stacjonarne obowiązuje od roku akademickiego 2015-2016
SEMESTR I
ZTS1_2_1_Język_obcy_1-Angielski
ZTS1_2_2_Język_obcy_1-Francuski
ZTS1_2_3_Język_obcy_1-Niemiecki
ZTS1_2_4_Język_obcy_1-Rosyjski
ZTS1_4_Botanika_i_podstawy_fitosocjologii
ZTS1_8_Uprawa_roślin_i_nawożenie
ZTS1_9_Podstawy_analityki_laboratoryjnej
Przedmiot humanistyczny – Blok 1 – ZTS1_10_1_Historia_zielarstwa_i_leku_roślinnego
Przedmiot humanistyczny – Blok 1 – ZTS1_10_2_Etyka
SEMESTR II
ZTS1_12_1_Język_obcy_2-Angielski
ZTS1_12_2_Język_obcy_2-Francuski
ZTS1_12_3_Język_obcy_2-Niemiecki
ZTS1_12_4_Język_obcy_2-Rosyjski
ZTS1_13_Wybrane_zagadnienia_z_biochemii_roślin
ZTS1_15_Genetyka_i_hodowla_roślin
ZTS1_17_Nasiennictwo_roślin_zielarskich
Przedmiot do wyboru – Blok 2 – ZTS1_18_1_Substancje_biologicznie_czynne
Przedmiot do wyboru – Blok 2 – ZTS1_18_2_Wartość_odżywcza_owoców_i_warzyw
Przedmiot do wyboru – Blok 3 – ZTS1_19_1_Ekologiczne_uprawy_nasienne_roślin_zielarskich
Przedmiot do wyboru – Blok 3 – ZTS1_19_2_Produkcja_a_jakość_materiału_siewnego
Przedmiot do wyboru – Blok 4 – ZTS1_20_1_Ekonomia
Przedmiot do wyboru – Blok 4 – ZTS1_20_2_Filozofia
SEMESTR III
ZTS1_21_1_Język_obcy_3-Angielski
ZTS1_21_2_Język_obcy_3-Francuski
ZTS1_21_3_Język_obcy_3-Niemiecki
ZTS1_21_4_Język_obcy_3-Rosyjski
ZTS1_22_Zielarstwo_szczegółowe_1
ZTS1_23_Patogeny_roślin_i_surowców_zielarskich
ZTS1_24_Ekologia_i_ochrona_środowiska
ZTS1_25_Chwasty_w_uprawach_zielarskich
Przedmiot do wyboru – Blok 5 – ZTS1_26_1_Żywienie_roślin_zielarskich
Przedmiot do wyboru – Blok 5 – ZTS1_26_2_Diagnostyka_potrzeb_nawozowych_roślin
Przedmiot do wyboru – Blok 6 – ZTS1_27_1_Analiza_chemiczna_surowców_zielarskich
Przedmiot do wyboru – Blok 6 – ZTS1_27_2_Diagnostyka_laboratoryjna_owoców_i_warzyw
Przedmiot do wyboru – Blok 7 – ZTS1_28_1_Dietetyka_i_żywienie_człowieka
Przedmiot do wyboru – Blok 7 – ZTS1_28_2_Produkty_roślinne_w_diecie
Przedmiot do wyboru – Blok 8 – ZTS1_29_1_Anatomia_i_fizjologia_człowieka
Przedmiot do wyboru – Blok 8 – ZTS1_29_2_Rośliny_oleiste_i_bio-oleje
Przedmiot do wyboru – Blok 9 – ZTS1_30_1_Reakcje_ roślin_na_stresy_środowiskowe
Przedmiot do wyboru – Blok 9 – ZTS1_30_2_Fizjologiczne_choroby_nieinfekcyjne
Przedmiot do wyboru – Blok 10 – ZTS1_31_1_Zielone_farmy_miejskie
Przedmiot do wyboru – Blok 10 – ZTS1_31_2_Nowoczesne_systemy_uprawy_roślin
SEMESTR IV
ZTS1_32_1_Język_obcy_4-Angielski
ZTS1_32_2_Język_obcy_4-Francuski
ZTS1_32_3_Język_obcy_4-Niemiecki
ZTS1_32_4_Język_obcy_4-Rosyjski
ZTS1_33_Zielarstwo_szczegółowe_2
ZTS1_34_Szkodniki_roślin_i_surowców_zielarskich
Przedmiot ogólnouczelniany
Przedmiot do wyboru – Blok 11 – ZTS1_38_1_Surowce_ze_stanowisk_naturalnych
Przedmiot do wyboru – Blok 11 – ZTS1_38_2_Bioróżnorodność_gatunkowa_flory_polskiej
Przedmiot do wyboru – Blok 12 – ZTS1_39_1_Rośliny_przyprawow
Przedmiot do wyboru – Blok 12 – ZTS1_39_2_Egzotyczne_gatunki_owoców_i_warzyw
Przedmiot do wyboru – Blok 13 – ZTS1_40_1_Naturalne_i_antropogeniczne_siedliska_roślin_zielarskich
Przedmiot do wyboru – Blok 13 – ZTS1_40_2_Rośliny_lecznicze_w_ekosystemach_torfowiskowych
SEMESTR V
ZTS1_42_Biotechnologia_roślin_zielarskich
ZTS1_43_Metody_ochrony_roślin_zielarskich
ZTS1_44_Ekonomika_i_organizacja_produkcji_zielarskiej
ZTS1_46_Technologie_informacyjne
Przedmiot do wyboru – Blok 14 – ZTS1_47_1_Rośliny_lecznicze_i_specjalne
Przedmiot do wyboru – Blok 14 – ZTS1_47_2_Rośliny_lecznicze_w_weterynarii
Przedmiot do wyboru – Blok 15 – ZTS1_48_1_Prozdrowotne_właściwości_owoców_i_warzy
Przedmiot do wyboru – Blok 15 – ZTS1_48_2_Uprawy_ogrodnicze_do_przetwórstwa
Przedmiot do wyboru – Blok 16 – ZTS1_49_1_Ocena_jakości_surowców_przyprawowych_i_kosmetycznych
Przedmiot do wyboru – Blok 16 – ZTS1_49_2_Produkcja_a_jakość_surowców_roślinnych
Przedmiot do wyboru – Blok 17 – ZTS1_50_1_Owady_zapylające_w_produkcji_zielarskiej
Przedmiot do wyboru – Blok 17 – ZTS1_50_2_Entomofauna_pożyteczna_w_uprawach_roślin_zielarskich
SEMESTR VI
ZTS1_51_Integrowane_i_ekologiczne_uprawy_zielarskie
ZTS1_52_Utrwalanie_i_przechowalnictwo_surowców_i_przetworów_zielarskich
ZTS1_53_Towaroznawstwo_zielarskie
ZTS1_55_Komputerowe_techniki_przetwarzania_danych
ZTS1_56_Podstawy_prawa_i_ochrona_własności_intelektualnej
Przedmiot do wyboru – Blok 18 – ZTS1_57_1_Rośliny_alergizujące
Przedmiot do wyboru – Blok 18 – ZTS1_57_2_Zagrożenia_biologiczne_w_produkcji_zielarskiej
SEMESTR VII
ZTS1_59_Obrót_produktami_zielarskimi
ZTS1_60_Zanieczyszczenia_produktów_zielarskich_z_elementami_bromatologii
Przedmiot do wyboru – Blok 19 – ZTS1_61_1_Grzyby_w_dietetyce_i_terapii
Przedmiot do wyboru – Blok 19 – ZTS1_61_2_Nawadnianie_roślin_uprawnych
Przedmiot do wyboru – Blok 20 – ZTS1_62_1_Terapie_naturalne
Przedmiot do wyboru – Blok 20 – ZTS1_62_2_Ogrody_botaniczne_i_farmakognostyczne
Przedmiot do wyboru – Blok 20 – ZTS1_62_3_Rośliny_toksyczne
Przedmiot do wyboru – Blok 21 – ZTS1_63_1_Suplementy_diety
Przedmiot do wyboru – Blok 21 – ZTS1_63_2_Produkty_roślinne_w_gastronomii
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP
ul. Akademicka 13
20-950 Lublin
tel. (+ 81) 445-65-05