Zarządzanie Jakością w Produkcji Roślinnej – st. stac. II stopnia

Semestr I

Genetyczne doskonalenie roślin

Projakościowa uprawa roli i roślin

Chemizacja a jakość płodów ogrodniczych

Nawożenie a jakość plonu

Biologiczne zanieczyszczenia surowców roślinnych

Ekonomia menadżerska (hum.-społ.)

Przedsiębiorczość (hum.-społ.)

Prawo gospodarcze

Prawo żywnościowe

Ochrona środowiska

Normalizacja i certyfikacja

Przedmiot do wybory BLOK A – Jakość surowców roślinnych a stan środowiska

Przedmiot do wybory BLOK A – Właściwości odżywcze i lecznicze warzyw i ziół

Przedmiot do wybory BLOK A – Ekologia zapylania roślin uprawnych

Przedmiot do wybory BLOK B – Fizjologia rozwoju i plonowania roślin

Przedmiot do wybory BLOK B – Produkty pszczele i apiterapia

Przedmiot do wybory BLOK B – Ekofizjologia

Język obcy specjalistyczny – angielski

Język obcy specjalistyczny – francuski

Język obcy specjalistyczny – niemiecki

Język obcy specjalistyczny – rosyjski

Wychowanie fizyczne

Metodologia

Semestr II

Ocena jakości surowców roślinnych

Wdrażanie i dokumentowanie SZJ

Audyty SZJ

Higiena surowców roślinnych

Zarządzanie jakością

Systemy jakości w produkcji podstawowej

Przedmiot do wybory 1 BLOK C – Badania marketingowe

Przedmiot do wybory 1 BLOK C – Zarządzanie projektami

Przedmiot do wybory 2 BLOK C – Zarządzanie zespołem

Przedmiot do wybory 2 BLOK C – Zarzązdanie ryzykiem

Przedmiot do wybory 1 BLOK D (hum.-społ) – Zarządzanie strategiczne

Przedmiot do wybory 1 BLOK D (hum.-społ) – Etyka w działalności gospodarczej

Przedmiot do wybory 1 BLOK E – Ekologiczna produkcja owoców i warzyw

Przedmiot do wybory 1 BLOK E – Zapewnienie jakości materiału szkółkarskiego

Przedmiot do wybory 1 BLOK E – Fizjologiczne choroby roślin ogrodniczych

Przedmiot do wybory 1 BLOK E – Przechowywanie a jakość roślin ozdobnych

Przedmiot do wybory 2 BLOK E – GMO a bezpieczeństwo żywności

Przedmiot do wybory 2 BLOK E – Integrowana ochrona roślin

Przedmiot do wybory 2 BLOK E – Interakcje owad – roślina

Przedmiod ogólnouczelniany do wyboru

Seminarium dyplomowe 1

Semestr III

Towaroznawstwo produktów roślinnych

Statystyczne sterowanie proesem

Zarządzanie bezpieczeństwem żywności

Przedmiot do wybory 1 BLOK F – Zanieczyszczenia surowców roślinnych

Przedmiot do wybory 1 BLOK F – Przechowywanie owoców i warzyw

Przedmiot do wybory 2 BLOK F – Opakowania owoców i warzyw

Przedmiot do wybory 2 BLOK F – Współczesne trendy w produkcji owoców i warzyw

Przedmiot do wybory BLOK G –  Zarządzanie marką

Przedmiot do wybory BLOK G – Ekonomika jakości

Seminarium dyplomowe 2