Szkolenie na Auditora Wewnętrznego systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności wg standardu GlobalGAP
Termin: 5-7 grudnia 2018
Miejsce: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Szkolenie przeznaczone dla osób zainteresowanych zdobyciem kwalifikacji auditora wewnętrznego i inspektora standardu GlobalGAP. GlobalGAP jest popularnym standardem w Polsce i na świecie zapewniającym jakość dla produkcji pierwotnej. Certyfikacji podlegają producenci m.in. owoców i warzyw.
Kwalifikowany auditor/inspektor GlobalGAP może znaleźć zatrudnienie w gospodarstwach lub organizacjach producentów bezpośrednio przy nadzorze nad produkcją oraz w firmach doradczych wdrażających standardy dla rolnictwa.
Trzydniowy kurs został przygotowany na podstawie wymagań międzynarodowego standardu GlobalGAP oraz normy ISO 19011. Uczestnicy poznają wymagania standardu oraz przećwiczą proces auditowania. W trakcie szkolenia będą omawiane specyficzne wymagania, dyskutowane obserwacje auditowe, pozyskiwanie dowodów auditowych, co pozwoli uczestnikowi na zrozumienie treści standardu od strony praktycznej oraz celów auditu wewnętrznego.
Wiedza i umiejętności zdobyte w trakcie szkolenia, profesjonalnie udokumentowane stosownymi certyfikatami kompetencji, są ważnym atutem w rozwoju kariery zawodowej oraz powodują wzrost siły przetargowej na rynku pracy.
Program szkolenia:
– Wprowadzenie. Wymagania prawne dotyczące produkcji żywności, w tym produkcji podstawowej, w powiązaniu z systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności
– Interpretacja wymagań standardu GlobalGAP – dokumenty odniesienia GlobalGAP, opcje certyfikacji, QMS.
– Wymagania i zadania dla auditorów i inspektorów wewnętrznych GlobalGAP.
– Odniesienie i klasyfikacja niezgodności. Formułowanie niezgodności.
– Audit systemu jakości.
– Proces auditu, (rodzaje auditów, zasady auditowania, zarządzanie programem auditów).
– Przygotowanie auditu, plan i lista kontrolna.
– Inspekcje w gospodarstwach – termin inspekcji, lista kontrolna.
– Działania auditowe na miejscu.
– Ustalenia i wnioski z auditu.
– Raport z inspekcji.
– Raport z auditu.
– Egzamin
Po zdaniu egzaminu uczestnicy otrzymują 2 certyfikaty:
Auditor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności wg standardu GlobalGAP
oraz
Inspektor Wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności wg standardu GlobalGAP
wydane przez Jednostkę Certyfikującą TÜV NORD Polska
Wykładowca: doświadczony trener TÜV NORD Polska
Koszt kursu dla 1 uczestnika – studenta UP Lublin wynosi: 500,00 PLN netto plus 23 % VAT za osobę (615,- zł brutto).
Minimalna liczba osób w grupie: 20.
Uwaga: Cena uzyskania kwalifikacji na kursach otwartych poza Uczelnią to koszt ok 1 600 pln/os.
Cena szkolenia uwzględnia:
- przeprowadzenie zajęć
- materiały szkoleniowe dla każdego uczestnika
- koszt wystawienia certyfikatów
- koszt delegacji wykładowcy
Zgłoszenia proszę nadsyłać na adres e-mail: na załączonym Formularzu na dwa tygodnie przed ustalonym terminem szkolenia tj. do 21.11.2018 r. a następnie PO OTRZYMANIU POTWIERDZENIA konieczne będzie dokonanie przedpłaty na podane w potwierdzeniu konto (min. 1 tydzień przed szkoleniem).
Po dokonaniu wpłaty uczestnik otrzymuje fakturę VAT a następnie po zdanym egzaminie certyfikat.
Informacje:
Dr hab. prof. nadzw. Eugenia Czernyszewicz, Katedra Zarządzania i Marketingu
Tel.: 81 461 00 61 w.283, Tel./fax: 81 461 05 61, e-mail:
Monika Wiśniewska-Stefaniuk Product Manager ds. branży spożywczej
TÜV NORD Polska, Tel.: +48 58 732 15 75, tel. kom.: +48 697 700 230, Fax: +48 58 732 15 74, e-mail: , www.tuv-nord.pl
Partner
TÜV NORD
Kursy są organizowane we współpracy z firmą TÜV NORD Polska Sp. z o.o. jedną ze spółek TUV NORD GROUP, lidera w dziedzinie systemów zarządzania. Spółka zatrudnia obecnie około 10 000 pracowników zatrudnionych na całym świecie. Grupa TÜV NORD działa na terenie Europy, Ameryki, Azji i Płn. Afryki oraz Środkowego Wschodu, jest reprezentowana na większości światowych rynków, w 70 krajach świata.
Formularz zgłoszenia na szkolenie i egzamin <<pobierz>>
Informacja w wersji PDF <<pobierz>>