Zwracamy się z uprzejmą prośbą o udział pracowników oraz doktorantów Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie w anonimowej ankiecie.

Ankieta jest częścią projektu  naukowego, w którym uczestniczą doktoranci Szkoły Doktorskiej UP w Lublinie pt. „Poziom spożycia produktów i suplementów o potencjalnym działaniu immunomodulującym a przebieg infekcji wirusem SARS-CoV-2 i możliwość wystąpienia komplikacji” i skierowana jest do osób po przejściu infekcji wirusem SARS-CoV-2 z wynikiem potwierdzonym testem genetycznym lub obecnością przeciwciał.

Przeprowadzenie badania ankietowego pozwoli wykazać rolę składników odżywczych we wzmocnieniu odporności organizmu, a w konsekwencji późniejszy przebieg infekcji wirusem SARS- CoV-2.

W projekcie biorą udział pracownicy Kolegium Nauk Medycznych Uniwersytetu Rzeszowskiego: dr n.chem. inż. Agnieszka Ewa Stępień, dr n. o zdr. inż. Ewelina Polak (Zakład Dietetyki, Instytut Nauk o Zdrowiu), zaś opiekunem naukowym jest prof. dr hab. n. med. i n. o zdr. Jacek Tabarkiewicz (Zakład Immunologii Człowieka, Instytut Nauk Medycznych) oraz Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie: mgr Paula Grdeń (Katedra Biochemii i Chemii Żywności), mgr Adam Grdeń oraz dr hab. inż. Bartosz Sołowiej, prof. uczelni (Zakład Technologii Mleczarstwa i Żywności Funkcjonalnej).
 
Ankieta w wersji elektronicznej (bezpieczny, anonimowy link) jest dostępna pod adresem: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpKTpMms_WeSmvH9JsH_BHHO-K3L9-WgtAenHVM2JHcqqwkQ/viewform?usp=sf_link

Z góry bardzo dziękujemy za pomoc.

mgr Adam Grdeń