Właściwości antyoksydacyjne i wykorzystanie roślin w żywieniu człowieka

Dwa terminy:

godzina: 9.00-10.00

godzina: 10.00-11.00

Data warsztatów: 30 marca 2023 r.

Miejsce: Fellach ul. Doświadczalna 50a, sala 124 / 116

Prowadzący: dr Rafał Papliński, dr n. farm. Magdalena Walasek-Janusz

Maksymalna liczba osób: 30

[ FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY ]

 

W trakcie warsztatów uczestnicy zostaną podzieleni na dwie grupy (po 15 osób), które przemiennie będą uczestniczyć w zajęciach na sali i w laboratorium. W laboratorium uczestnicy samodzielnie będą mogli oznaczyć aktywność antyoksydacyjną materiału roślinnego oraz poznać metody pozyskiwania składników aktywnych z roślin. Na sali ćwiczeniowej uczestnicy zapoznają się z podstawowymi informacjami dotyczącymi warzyw (zarówno ich popularnych jaki mniej znanych). Ich walorami dietetycznymi możliwym wykorzystaniem w różnego rodzaju dietach i potrawach.