Warsztaty dla uczniów z Zespołu Szkół w Wysokiej

25 października 2021r. na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii  UP w Lublinie odbyły się warsztaty dla uczniów z Zespołu Szkół im. Tadeusza Kościuszki w Wysokiej.

 

Uczniowie mieli okazję obejrzeć salę półtechniki Zakładu Inżynierii i Technologii Zbóż oraz wziąć udział w warsztatach dotyczących wyrobu makaronów i pieczywa półcukierniczego, które poprowadziła mgr inż. Dorota Teterycz. Podczas spotkania mgr inż. Monika Zając z Biura Rekrutacji i Promocji Kształcenia przedstawiła ofertę edukacyjną Uniwersytetu, a także możliwości rozwoju ponadprogramowego w czasie studiów.

Na zakończenie wizyty dr hab. Marzena Włodarczyk- Stasiak oraz mgr inż. Dorota Teterycz  zaprezentowały pracownię analizy sensorycznej oraz pracownię gastronomiczną.

 

Spotkanie zorganizowali członkowie Wydziałowej Komisji ds. Promocji pod kierunkiem dr inż. Moniki Michalak- Majewskiej.

 

Zachęcamy  do obejrzenia relacji na Instagramie https://www.instagram.com/zbozowcy_up_lublin/

oraz do zapoznania się z ofertą studiów na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii  https://up.lublin.pl/foodscience/kierunki-studiow/