18 października 2021r. w siedzibie Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii  UP w Lublinie odbyły się warsztaty dla uczniów z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej.

Uczniowie technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych mieli okazję odbyć spacer po Wydziale oraz wysłuchać wykładu dr Justyny Libery pt.: „Czy odpowiednie żywienie usprawnia myślenie?”

Podczas spotkania dr inż. Monika Michalak Majewska zaprezentowała uczniom pracownię gastronomiczną oraz salę półtechniki Katedry Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego i Gastronomii, natomiast dr inż. Paulina Kęska salę półtechniki Katedry Surowców Pochodzenia Zwierzęcego.

Podczas warsztatów mgr inż. Monika Zając z Biura Rekrutacji i Promocji Kształcenia UP przedstawiła ofertą edukacyjną Uniwersytetu, zaprezentowała kierunki studiów, a także opowiedziała o aktywnościach poza studiowaniem.

fot. dr Wojciech Radzki