Informujemy, że projekt pt. „Rzemieślnicza produkcja żywności i kosmetyków w oparciu o naukę i praktykę – II edycja” złożony przez dr inż. Monikę Michalak-Majewską w ramach programu „Społeczna Odpowiedzialność Nauki II – Popularyzacja nauki” Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego otrzymał dofinansowanie we wnioskowanej wysokości 177 824,89 zł.
Będzie to kolejna edycja projektu zrealizowanego w UP w Lublinie w latach 2023-2024. Jak poprzednio, zadania będą wykonywane na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii w formie wykładów i warsztatów.
Celem projektu jest wsparcie merytoryczne i praktyczne producentów żywności i/lub kosmetyków, osób planujących taką działalność rozpocząć, jak również członków KGW, którzy w różnym zakresie przetwarzają surowce pochodzenia roślinnego czy zwierzęcego, również w celu wprowadzania ich do obrotu rynkowego celem osiągnięcia zysku.
Projekt dedykowany jest dla mieszkańców Lubelszczyzny z możliwością rozszerzenia o województwa ościenne. Działaniem objętych będzie 60 osób.
Gratulujemy!
ul. Akademicka 13, 20-950 Lublin
NIP 712 010 37 75
REGON 000001896
ePUAP: /UP-Lublin/SkrytkaESP