Kierunek technologia żywności i żywienie człowieka nagrodzony

4 marca 2024 r. we Wrocławiu podczas Gali Finałowej IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu i Programu Akredytacyjnego Kierunków Studiów “Studia z Przyszłością” wręczono certyfikat “Studia z Przyszłością” oraz “Laur Innowacji 2024” dla jednego z kierunków Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie.

przedstawiciele up pozują z certyfikatamiW Gali Finałowej IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu i Programu Akredytacyjnego Kierunków Studiów “Studia z Przyszłością”, uczestniczyli rektorzy, dziekani, dyrektorzy Instytutów – przedstawiciele uczelni wyższych z całej Polski.

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie reprezentowali: prof. dr hab. Krzysztof Kowalczyk – Rektor Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, prof. dr hab. Waldemar Gustaw – Dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii oraz dr hab. Karolina Wójciak, prof. uczelni – Prodziekan ds. studenckich i dydaktyki Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii.

UP w Lublinie otrzymał nagrody dla kierunku technologia żywności i żywienie człowieka (studia I stopnia) Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii.

W Konkursie “Studia z Przyszłością”, współorganizowanym przez Fundację Rozwoju Edukacji i Szkolnictwa Wyższego oraz Agencję Kreatywną PRC, wyróżniane są wybrane programy i kierunki studiów prowadzone na polskich uczelniach, które cechują się innowacyjnością, dostosowaniem do potrzeb rynku pracy oraz nowoczesnością przyjętych rozwiązań dydaktycznych.

Uzyskanie Certyfikatu “Laur Innowacji” jest świadectwem wdrożenia najbardziej innowacyjnych rozwiązań w zakresie bazy materialnej i technologii wspierających proces dydaktyczny na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka.

fot. archiwum uczelni
tekst: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii