O genetyce człowieka oraz sirtuinach i diecie dr hab. inż. Adam Kuzdraliński w Newsweek Zdrowie
W nr 3/2019 kwartalnika "Newsweek Zdrowie" ukazały się dwa artykuły, których konsultantem naukowym był dr hab. inż. Adam Kuzdraliński z Katedry Biotechnologii, Mikrobiologii i Żywienia Człowieka Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii.
Pierwszy z nich pt. „Jej Wysokość Genetyka” (str. 18-21) dotyczył tematyki związanej z genetyką człowieka oraz rozwojem tej gałęzi medycyny i jego wpływu na leczenie i chorób.
Pełny tekst: „Jej Wysokość Genetyka” 

Drugi artykuł „Białka Długowieczności” (str. 81-83) poruszał kwestie związane ze sirtuinami — białkami, które wpływają na regulację metabolizmu i opóźniają starzenie.
Pełny tekst: „Białka Długowieczności” 
