Wizyta przedstawicieli Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie w technikum branżowym w Radomiu
16 stycznia 2019 r. przedstawiciele Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie spotkali się w Zespole Szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej w Radomiu z uczniami klas maturalnych. Uczniowie kilku klas maturalnych wysłuchali wykładów oraz zapoznali się z możliwościami studiowania w Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie.
Dział Promocji Uczelni i Wymiany Międzynarodowej zorganizował wyjazd, a uczestniczyli w nim:
- dr hab. Leszek Rydzak prof. nadzw. UP w Lublinie z Katedry Inżynierii i Maszyn Spożywczych Wydziału Inżynierii Produkcji, który przedstawił wykład pt. "Przedsiębiorczość – z czym to się je",
- dr hab. Robert Gruszecki z Katedry Warzywnictwa i Roślin Leczniczych Wydziału Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu, który wygłosił wykład pt. "Kapusta w historii i kulturze",
- mgr Piotr Stanikowski z Zakładu Technologii Owoców, Warzyw i Grzybów Katedry Technologii Surowców Pochodzenia Roślinnego i Gastronomii Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, który zaprezentował wykład pt. "Żywność ekologiczna w ujęciu interdyscyplinarnym",
- dr inż. Paweł Michalski z Działu Promocji Uczelni i Wymiany Międzynarodowej, który przedstawił prezentację pt. "Dlaczego warto studiować z nami" oraz zapoznał licealistów z kierunkami studiów w Uczelni.
Autor zdjęć: P. Michalski, DPUiWM