Warsztaty kulinarne “The tastes of America”

 

W dniu 8 grudnia 2018 roku w pracowni gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, przy współpracy z Camp Leaders Polska, odbyły się warsztaty kulinarne pt. "The tastes of America". Zajęcia poprowadził Szef kuchni ze Stanów Zjednoczonych Victor Keilty – właściciel Keilty’s Catering, pasjonat tworzenia potraw kuchni amerykańskiej i azjatyckiej. Organizacją warsztatów zajęli się: dr hab. Joanna Stadnik, prof. nadzwyczajny; dr hab. Karolina Wójciak, prof. nadzwyczajny; mgr Piotr Stanikowski i mgr inż. Karolina Ferysiuk.

 

 

 

 

W warsztatach prowadzonych w języku angielskim uczestniczyli Studenci studiów niestacjonarnych kierunku gastronomia i sztuka kulinarna. Pod okiem Szefa kuchni Studenci samodzielnie wykonali krążki cebulowe oraz azjatyckie klopsiki z sosem. Po zakończonych warsztatach Victor Keilty osobiście wręczył uczestnikom certyfikaty potwierdzające czynny udział w warsztatach. Firma Camp Leaders Polska w trakcie swojej prezentacji przedstawiła studentom ofertę wyjazdów na staże do USA.

 

[ GALERIA ZDJĘĆ ]