Podczas tegorocznej edycji Festiwalu Wina (2-5.09.2021) w Lublinie studenci i pracownicy Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie promowali kierunek enologia i cydrownictwo.

Ofertę edukacyjną UP w Lublinie w trakcie targów prezentowali: Dziekan Wydziału Ogrodnictwa i  Architektury Krajobrazu dr hab. Katarzyna Dzida oraz pracownicy Zakładu Sadownictwa, Szkółkarstwa    i Enologii dr. hab. Magdalena Kapłandr Tomasz Lipa oraz dr Anna Stój z Katedry Biotechnologii, Mikrobiologii I Żywienia Człowieka Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii wraz ze studentami wspomnianego kierunku.

Wśród wystawców obecni byli lubelscy producenci wina gronowego oraz importerzy wina m.in z Polski, Portugalii, Niemiec i Włoch. W ramach Festiwalu na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski odbył się kiermasz produktów regionalnych oraz otwarte seminaria specjalistyczne.

Zapraszamy na studia na kierunku enologia i cydrownictwo: https://up.lublin.pl/rekrutacja/enologia-i-cydrownictwo/

fot. Magdalena Kapłan