(PDF files open in a new window)
Historyczny i obecny stan areału uprawy owsa zwyczajnego w Polsce, Michał Grzęda
Read more
Czy uprawa owsa zwyczajnego ( Avena sativa L.) w Polsce się opłaca?, Michał Grzęda
Read more
Usuwanie wybranych barwników monoantrachinonowych z wykorzystaniem mutanta Bjerkandera adusta CCBAS 930/M3, Natalia Pasula, Natalia Sałęga, Martyna Jachowicz, Maria Bętkowska, Kamila Rybczyńska Tkaczyk
Read more
Świadomość szkodliwości wyboru samolotu jako środka transportu, Magdalena Sytka, Jakub Walczak
Read more
(PDF files open in a new window)
Wpływ niedoboru wapnia w paszy na ślimaki Cornu aspersum maxima - właściwości fizyko - chemiczne muszli, Wiktoria Czupryna, Damian Gos, Katarzyna Michalak, Dorota Pietras-Ożga, Karolina Młynarczyk, Jerzy Ziętek
Read more
Mikrobiologiczna ocena jakości powietrza na miejskich placach zabaw: Analiza bakterii w aerozolu, Szymon Strawa, Damian Oleksiak, Rafał Łopucki, Marcin Skowronek, Ilona Sadok
Read more
(PDF files open in a new window)
Zmiany w genie tRNAGlymitochondrialnego DNA u psa z nowotworem gruczołu mlekowego, Maria Bętkowska, Natalia Sałęga, Natalia Pasula, Martyna Jachowicz, Katarzyna Makowska, Angelika Tkaczyk-Wlizło, Krzysztof Kowal
Read more
Zielone Mleko - model produkcji mleka o wysokiej jakości biologicznej, Studenckie Koło Naukowe Alfa Animalis
Read more
ANALIZA PROBLEMÓW BEHAWIORALNYCH WYSTĘPUJĄCYCH U KOTÓW DOMOWYCH, Weronika Cwalińska, Agata Kasiewicz
Read more
Albinizm oczno-skórny u różnych ras psa domowego, Gabriela Fryszkowska, Zuzanna Woźniak, Karolina Olczak, Angelika Tkaczyk-Wlizło, Krzysztof Kowal
Read more
Analiza porównawcza wariantów jądrowych oraz mitochondrialnego genu tRNA metioniny u człowieka, Martyna Jachowicz, Natalia Pasula, Maria Bętkowska, Natalia Sałęga, Katarzyna Makowska, Angelika Tkaczyk Wlizło, Krzysztof Kowal
Read more
Mutacja w genie ND4 mtDNA u psa ze zdiagnozowanym rakiem cewkowo brodawkowatym gruczołu mlekowego,Katarzyna Makowska , Martyna Jachowicz, Natalia Pasula , Maria Bętkowska, Natalia Sałęga , Angelika Tkaczyk Wlizło , Krzysztof Kowal
Read more
Wpływ alternatywnych źródeł tłuszczów bogatych w kwasy omega-3 i witaminę E w żywieniu na funkcje rozrodcze psów,Magdalena Moczulska, Julia Fabjanowska, Szymon Milewski, Estera Mikuła-Kowalczyk, Wioletta Samolińska, Edyta Kowalczuk-Vasilev, Bożena Kiczorowska,Renata Klebaniuk, Martyna Bielak
Read more
Proteomika nowoczesna analiza białek, Aleksandra Kamińska, Aleksandra Garbacz, Jan Sadurski
Read more
Wpływ chowu wolnowybiegowego na behawior konia rekreacujego, Julia Witka, Dominika Siek, Elżbieta Wnuk
Read more
KOMPONENTY FERMENTOWANE JAKO ŹRÓDŁO METABOLITÓW KORZYSTNIE WPŁYWAJĄCYCH NA ZDROWIE ZWIERZĄT, Katarzyna Woś, Mateusz Niedzielak, Anna Czech
Read more
Podłoże molekularne postaci skórnej czerniaka u konia domowego (Equus caballus), Zuzanna Woźniak, Gabriela Fryszkowska, Karolina Olczak, Angelika Tkaczyk-Wlizło, Krzysztof Kowal
Read more
(PDF files open in a new window)
ANALIZA ZMIAN SPOSOBU UŻYTKOWANIA GRUNTÓW W OPARCIU O DANE SATELITARNE, Wiktor Krzyżanowski
Read more
Logistyka 4.0 elementem optymalizacji łańcucha dostaw w sektorze rolno-spożywczym, Anna Ochalska
Read more
Wybrane cechy jakościowe chrupek bezglutenowych z dodatkiem owoców jarzębiny, głogu i dzikiej róży, Kamila Węglowska, Julia Wrona, Jakub Szewczuk, Jakub Soja, Piotr Lewko, Marcin Mitrus, Agnieszka Wójtowicz
Read more
Wpływ warunków ekstruzji na wskaźnik ekspandowania i siły cięcia przekąsek bezglutenowych z dodatkiem owoców jagodowych, Julia Wrona, Kamila Węglowska, Dawid Świderski, Jakub Soja, Piotr Lewko, Maciej Combrzyński, Agnieszka Wójtowicz
Read more
(PDF files open in a new window)
ANALIZA POSTAW KONSUMENTÓW WOBEC STOSOWANIA ZAMIENNIKÓW MIĘSA W BURGERACH, Katarzyna Kaszyca, Michalina Kwiatkowska, Ewa Jabłońska-Ryś
Read more
POSTRZEGANIE WEGAŃSKICH WYROBÓW WŚRÓD MŁODZIEŻY AKADEMICKIEJ, JULIA MORGAŁA, MICHALINA NAWROT,WIKTORIA SZCZEPANIAK,WERONIKA SZORC
Read more
ROLA CZERWONEGO WINA W PROFILAKTYCE CHORÓB UKŁADU KRĄŻENIA, Karolina Otwinowska
Read more
ZJAWISKO ZDROWEGOSTYLU ŻYCIA W SPOŁECZEŃSTWIE, Emilia Pachucka, Ewa Zahor
Read more
Ocena preferencji i postaw konsumentów wobec spożycia owadów jadalnych, Magda Pastusiak, Mikołaj Ociesa, Ewa Jabłońska–Ryś
Read more
BADANIE POZIOMU WIEDZY NA TEMAT KORZYŚCI AKTYWNOŚCI POZATRENINGOWEJ U OSÓB ZMAGAJĄCYCH SIĘ Z INSULINOOPORNOŚCIĄ,Małgorzata Górecka,Antonina Tobiasz
Read more
Wykorzystanie odpadów przemysłowych do biosyntezy metabolitów przez grzyby Aureobasidium pullulans, Zuzanna Korzeniowska, Emilia Kołosińska, Mateusz Reizler, Katarzyna Pobiega
Read more
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (EVOO) w prewencji choroby Alzheimera, Julia Trojniak, Marta Kopańska
Read more
Badanie cytotoksyczności słodzików wobec komórek C2C12 i HepG2 in vitro, M. Wróblewski, M. Szumny, M. Grodzik
Read more
Projektowanie gofrów o wysokiej zawartości białka, Weronika Zabłocka, Wojciech Futymski
Read more
Metagenomika – omiczna analiza mikroflory żywności, Jakub Żmuda, Gabriela Zosiuk, Jan Sadurski
Read more
Genotypowanie bazujące na sekwencjonowaniu, Gabriela Zosiuk, Jakub Żmuda, Jan Sadurski
Read more
(pliki PDF otwierają się w nowym oknie)
Opinie nabywców kosmetyków na temat szamponów w kostce, Weronika Rółkowska, Ewa Januś
Read more
Popularność i postrzeganie kosmetyków zawierających produkty pszczele,Patrycja Wojtaszko, Oliwia Baran, Ewa Januś
Read more