foodscience   Witamy na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii!
Menu

20-704 LUBLIN, ul. Skromna 8
tel. +48 81 462 33 74, 462 33 92; fax. +48 81 462 33 76



Aktualności

19.12.2018

W dniu 8 grudnia 2018 roku w pracowni gastronomicznej Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii, przy współpracy z Camp Leaders Polska, odbyły się warsztaty kulinarne pt. "The tastes of America". Zajęcia poprowadził Szef kuchni ze Stanów Zjednoczonych Victor Keilty - właściciel Keilty’s Catering, pasjonat tworzenia potraw kuchni amerykańskiej i azjatyckiej.

 
W warsztatach prowadzonych w języku angielskim uczestniczyli Studenci studiów niestacjonarnych kierunku gastronomia i sztuka kulinarna. Pod okiem Szefa kuchni Studenci samodzielnie wykonali przystawkę oraz danie główne. Po zakończonych warsztatach Victor Keilty osobiście wręczył uczestnikom certyfikaty potwierdzające czynny udział w warsztatach.
 
 
    
 
  
 
 

 


« wstecz