Dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii
Uniwersytetu Przyrodniczego w  Lublinie
ogłasza
KONKURS OTWARTY
na stanowisko asystenta badawczo-dydaktycznego
w Katedrze Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego i Gastronomii

Wymagania stawiane Kandydatom:

  1. Wykształcenie wyższe – ukończone studia magisterskie na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka, średnia z okresu studiów nie niższa niż 4,0;
  2. Zainteresowania naukowe w dyscyplinie technologia żywności i żywienia udokumentowane dorobkiem (praca w kole naukowym, udział w konferencjach, publikacje, udział w kursach, nagrody itp.);
  3. Wykształcenie średnie z zakresu technologii żywności, gastronomii;
  4. Wysoka motywacja do prowadzenia badań naukowych i pracy dydaktycznej, komunikatywność i zdolność pracy zespołowej;
  5. Dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie (minimum poziom B2);
  6. Biegła znajomość języka polskiego w mowie i piśmie (prowadzenie zajęć dydaktycznych w języku polskim).


Dodatkowe kwalifikacje:

  1. Doświadczenie w pracach laboratoryjnych i umiejętność obsługi aparatury badawczo-naukowej;


Wykaz wymaganych dokumentów:

  1. Podanie o zatrudnienie skierowane do JM Rektora, życiorys, kwestionariusz dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie – (formularz do pobrania ze strony internetowej Uczelni);
  2. dyplomy potwierdzające posiadane kwalifikacje;
  3. inne dokumenty potwierdzające posiadane kwalifikacje;
  4. oświadczenie o spełnieniu wymagań określonych w art. 113 ustawy z dnia 20 lipca 2018 Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. 2018, poz. 1668) (formularz do pobrania ze strony internetowej Uczelni);
  5. oświadczenie, że Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie będzie podstawowym miejscem pracy w przypadku wygrania konkursu (formularz do pobrania ze strony internetowej Uczelni);
  6. Zgoda na przetwarzanie danych osobowych;

Dokumenty wydane w języku obcym winny być przetłumaczone na język polski.
Kopie dokumentów powinny być poświadczone notarialnie lub złożone bezpośrednio w UP w Lublinie z oryginałem do wglądu. Komplet dokumentów należy dostarczyć również w formie elektronicznej.

Dokumenty potwierdzające posiadane kwalifikacje i umiejętności należy składać
w Dziekanacie Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii UP w Lublinie
Skromna 8 pok. 17 (tel. 81-462-33-88) w terminie do dnia 15.08.2022 r.

Szczegóły dotyczące zakresu prowadzonych prac badawczo-dydaktycznych można uzyskać
w Katedrze Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego i Gastronomii
Skromna 8 (tel. 462-33-05).


Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi najpóźniej do dnia 24.09.2022 r.

 Dziekan
prof. dr hab. Waldemar Gustaw